Pendaftaran BR1M 2.0 Secara Online

Kepada yang belum pernah memohon atau ingin membuat permohonan boleh melakukan Pendaftaran BR1M 2.0 Secara Online tanpa mengisi borang.


Mulai 1 November 2012 pendaftaran BR1M 2.0 boleh di buat secara online dan dapat memudahkan kepada pemohon yang ingin mendapatkan bantuan rakyat 1 Malaysia tersebut.Anda juga boleh mendapatkan borang secara dalam talian.

Pastikan anda benar-benar layak untuk memohon,mari kita semak syarat kelayakan permohonan di bawah ini.

Isi rumah yang layak (RM500)


1) Warganegara Malaysia 

2) Lelaki atau perempuan yang menjadi ketua kepada ahli yang tinggal serumah dengan jumlah pendapatan kasar bulanan isi rumah RM3,000 dan ke bawah.


> Berkahwin


>Ibu atau bapa tunggal yang mempunyai tanggungan berumur 20 tahun ke bawah


> Bujang yang mempunyai tanggungan berumur 20 tahun ke bawah (dalam rumah yang sama).



3) Warga emas sebatang kara (berumur 60 tahun dan ke atas,lahir pada tahun 1953 dan ke bawah) dengan jumlah pendapatan kasar bulanan RM3,000 dan ke bawah.


Individu yang layak (RM250)



1) Warganegara Malaysia



2) Bujang (termasuk Balu / Janda / Duda) yang tiada tanggungan, berumur 21 tahun dan ke atas (lahir pada tahun 1992 dan ke bawah) dengan jumlah pendapatan kasar bulanan RM2,000 dan ke bawah.






Tidak termasuk pelajar yang menerima Baucar Buku 1Malaysia.


Hanya pemohon yang berjaya sahaja layak menuntut bayaran.

Bagi yang ingin mendaftar secara online boleh klik DI SINI anda akan di pautkan ke halaman utama eBR1M.

Puaskan Isteri Di Ranjang...!!!
Mencari Kerja Di Rumah...!!!

16 ulasan :

Tanpa Nama berkata...

Saya ingin mendaftar BR1M

Aiman Firdauss berkata...

Daftar dengan klik perkataan DI SINI anda akan terpaut ke halaman BR1M...

Tanpa Nama berkata...

SAYA INGIN MENDAFTAR BR1M

Tanpa Nama berkata...

asyik page loading ja... x leh bukak..

Tanpa Nama berkata...

saya ingin daftar tapi page asyik loading... borang mana?

Aiman Firdauss berkata...

Page loading ok saya try,keluar laman utama eBR1M pergi kat bawah sekali kan ada ruangan isikan no kad pengenalan dan tarikh lahir lepas tu klik permohonan BR1M 2.0 dan ikuti langkah seterusnya...

Tanpa Nama berkata...

saya

Tanpa Nama berkata...

saya ingin mendaftar

Tanpa Nama berkata...

saya ngin mendaftar

Tanpa Nama berkata...

saya dh daftar tp blom dapat lagi...

Tanpa Nama berkata...

saya nak tukar status individu ke isirumah

Tanpa Nama berkata...

saya nk daftar borang online tp x boleh

Tanpa Nama berkata...

nk daftarv on line tapi tak boleh

Tanpa Nama berkata...

nak daftar online gak tpi nape blur jerrr

Tanpa Nama berkata...

sya x spt lgi jawapan BRM 2.0 ni...mcmana nk tau name ade dlm list.

Tanpa Nama berkata...

muhammad hafiz ong

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
==>> TERIMA KASIH DI UCAPKAN KERANA MEMBACA BLOG INI,,,Klik LIKE... ! UNTUK SUPPORT PAGE INI,,,