Cara Menggunakan Minyak Wangi | Perfume

Memang tidak dapat dinafikan minyak wangi amat sinonim untuk wanita.Tetapi golongan lelaki pun apa kurangnya,mungkin ramai yang tak tahu Cara Menggunakan Minyak Wangi | Perfume dengan cara yang betul.

Kenal pasti tempat atau bahagian tubuh yang perlu dikenakan perfume,bagi tujuan untuk mengekalkan keharuman minyak wangi/perfume tersebut.

Antaranya,belakang telinga,nadi pada sendi tangan,siku,ruang bawah dada,celah paha,belakang lutut dan pergelangan kaki.Jangan asal pakai je tapi cara yang digunakan salah.Anda boleh mengikuti langkah-langkah dibawah ini:

  • Jangan menggunakan minyak wangi semasa tubuh masih basah selapas mandi.
  • Penggunaan lebih daripada satu jenama pada masa yang sama adalah tidak sesuai.
  • Mulakan semburan dari bahagian pergelangan kaki ke atas sehingga ke belakang telinga,ini dapat menguatkan lagi bauan minyak wangi tersebut. 
  • Semburkan perfume pada badan dan bukannya pada baju.Selepas itu baru pakai pakaian anda. 
  • Jangan digosok perfume tersebut kerana molekul perfume akan pecah,ini akan menyebabkan bau perfume menjadi kurang tahan lama. 
  • Meletakkan perfume/minyak wangi di tempat yang sesuai tidak terlalu panas/terlalu sejuk bagi mengelakkan minyak wangi/perfume anda pakai tidak menghasilkan bau yang maksimum.

Untuk memastikan wangian dari minyak wangi/perfume anda berkembang secara baik,gunakannya  paling kurang 1 jam sebelum anda pergi,ini untuk memberi waktu kepada minyak wangi tersebut mesra pada kulit anda.

Puaskan Isteri Di Ranjang...!!!
Mencari Kerja Di Rumah...!!!

3 ulasan :

hana hadi berkata...

lepas siap2 semua dah nak keluar baru pakai perfume. kira perfume tu terakhir ah. hehe silap la ni..

Aiman Firdauss berkata...

Tul tu baru haruman perfume tu bertahan lama,,,

Gema Parfum berkata...

Terima kasih infonya gan.
Lumayan buat nambah wawasan.

Gema Parfum
Cara memakai minyak wangi.

----------

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
==>> TERIMA KASIH DI UCAPKAN KERANA MEMBACA BLOG INI,,,Klik LIKE... ! UNTUK SUPPORT PAGE INI,,,