Cara Tingkatkan Traffik Ke Blog

Mungkin ramai yang sudah tahu Cara Tingkatkan Traffik Ke Blog dengan meta tag.Kepada yang belum tahu boleh lihat tips ini. Tahukah anda default setting pada template blogger yang terdapat pada script template anda sebenarnya kurang mesra kepada engine carian google.Ini di sebabkan,title meta tag akan memaparkan tajuk blog dahulu dan baru di ikuti dengan tajuk post atau entry blog.



Anda perlu mengubah costum title meta tag agar blog lebih mesra dengan engine carian google.Yang perlu dilakukan adalah dengan menggantikan default title tag.Lihat contoh dibawah:

Langkah 1

Log in ke blog => Dashboard => Design => Edit HTML. Seterusnya klik pada Expand Widget Templates.

Langkah 2

Dengan menggunakan kekunci Ctrl + F. Cari kod <title><data:blog.pagetitle/></title> dan paste pada ruangan Find dan Enter.

Langkah 3

Salin kod berwarna biru di bawah ini :


<b:if cond='data:blog.pageType == "item"'>
<title><data:blog.pageName/> | <data:blog.title/></title>
<b:else/>
<title><data:blog.pageTitle/></title>
</b:if>


Langkah 4

Gantikan kod asal <title><data:blog.pagetitle/></title> kepada kod yang anda copy pada langkah 3 tadi.

Langkah 5

Preview terlebih dahulu template,sekiranya tiada error barulah save.Selamat mencuba...

Puaskan Isteri Di Ranjang...!!!
Mencari Kerja Di Rumah...!!!

16 ulasan :

Redlomo berkata...

tips yang sungguh berguna .... www.redlomo.com :)

Myvitrd berkata...

tq atas perkongsian ilmu SEO ni

February berkata...

tq.. akan cuba.. =)

Firrraa berkata...

tengs! www.diseasesdie.blogspot.com

Aiman Firdauss berkata...

sama2...

Aiman Firdauss berkata...

berguna untuk kita semua...

Aiman Firdauss berkata...

sama2...selamat mencuba.

Aiman Firdauss berkata...

sama2

zakeri berkata...

Terima kasih bro...cuba boleh

Aiman Firdauss berkata...

blh bro...klu ada tips jgn lupa share

SCG Owner AnirahAzuri berkata...

Thanks..nak cuba... :)

datang lah blog kita---> http://www.anirahazuri.ml.my/

gua sudah kurus sekarang berkata...

Nice blog. Info2 padat dan berguna,

senang2 jemput jengok

http://www.teamherbal.my/

Aiman Firdauss berkata...

Sama-sama dah pun singgah kat blog awak..

Aiman Firdauss berkata...

Thanks,,,telahpun singgah nice...

zeera lily berkata...

da try... tenkiu..
jum singgah ~

http://belogzeera.blogspot.com/

Aiman Firdauss berkata...

Sama2 ti saya singgah...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
==>> TERIMA KASIH DI UCAPKAN KERANA MEMBACA BLOG INI,,,Klik LIKE... ! UNTUK SUPPORT PAGE INI,,,