Cara Menulis Artikel Di Blog

Di sini terdapat panduan Cara Menulis Artikel Di Blog dengan lebih menarik yang saya perolehi untuk di kongsikan bersama.Panduan ini sedikit sebanyak dapat membantu mempersembahkan catatan yang lebih menarik kepada pembaca blog kita.
                       
                   


Langkah 1
Tidak menggunakan susunan perkataan yang begitu sukar untuk di fahami.


Langkah 2
Catatan mengikut perenggan.Setiap perenggan tidak melebihi 10 baris perkataan.Minimakan jumlah susun kata ayat bagi setiap perenggan.


Langkah 3
Jangan menggunakan huruf besar pada keseluruhan tajuk dalam sesebuah catatan.Huruf besar hanya pada permulaan ayat.


Langkah 4
Bagi blog yang berbentuk santai dan personal gunakan kaedah penulisan seperti percakapan harian.Ia juga kelihatan bersahaja dalam sesuatu perkara.


Langkah 5
Menggunakan kaedah petanyaan dalam catatan.Ini boleh memberi interaksi dua hala kepada para pembaca blog.


Langkah 6
Masukkan fakta asal bagi tajuk yang di perolehi dari artikel lain.Ia berbentuk " Quote" ataupun pautan ( "Link")

Langkah 7
Masukkan gambar yang berkaitan sebagai simbolik dalam sesebuah catatan.Sesetengah catatan yang panjang akan membosankan para pembaca tanpa di tambah imej atau gambar yang mempunyai hubungkait dengan catatan tersebut.
Tahu tak ? Kalau jawab 4 soalan mudah macam Heliza ini,anda mungkin memenangi RM20,000
Dah lihat kereta Proton terbaru yang hangat diperkatakan sekarang ? Memang betul-betul onz!
Pernah tak tengok kecomelan,kelembutan dan kasih sayang dipaketkan dalam 90 saat ?

22 ulasan :

zulhilmi zulaikha berkata...

aku sudah mengenali dia dah 5 tahun dan aku tidak boleh lupa kan nye dan aku tak tahu nak luah kan perasaan aku ini

aku harap aku dengan dia kekal buat selama-lamanya

dar iqram berkata...

hai

Aiman Firdauss berkata...

Berterus terang dengan si dia tentang perasaan awk tu,hilangkan rasa malu kalau xnk kehilangannya..

Aiman Firdauss berkata...

Ye saya !

Tanpa Nama berkata...

Its like you read my mind! You appear to know a lot about this, like you wrote
the book in it or something. I think that you could do with some pics to
drive the message home a bit, but other than that,
this is fantastic blog. A great read. I'll definitely be back.

Visit my website; kids party packs Johannesburg

Tanpa Nama berkata...

Spot on with this write-up, I truly feel this web site needs far more attention.
I'll probably be returning to read more, thanks for the info!

Feel free to surf to my page compost Badplaas

Tanpa Nama berkata...

Excellent site you've got here.. It's hard to find good quality
writing like yours nowadays. I truly appreciate people like
you! Take care!!

My web blog; architectural services Johannesburg

Tanpa Nama berkata...

Everyone loves what you guys tend to be up too.
This type of clever work and exposure! Keep up the
wonderful works guys I've included you guys to my blogroll.

Review my site :: Sea Freight Gauteng

Tanpa Nama berkata...

Hmm it seems like your site ate my first comment (it was super
long) so I guess I'll just sum it up what I had written and say, I'm thoroughly enjoying your blog.
I as well am an aspiring blog blogger but I'm still new to everything. Do you have any helpful hints for novice blog writers? I'd really appreciate it.


my page cycling clothing South Africa

Tanpa Nama berkata...

I read this piece of writing completely about
the resemblance of newest and previous technologies, it's amazing article.

Check out my weblog :: spare parts for cars Gauteng

Tanpa Nama berkata...

This website was... how do you say it? Relevant!! Finally I have found something which helped me.
Kudos!

Here is my page - radio controlled guards Pietermaritzburg

Tanpa Nama berkata...

You made some decent points there. I checked on the web to find out more
about the issue and found most people will go along with your views on this web site.


Feel free to surf to my site chauffeur services Gauteng

Aiman Firdauss berkata...

Thank you because willing read...

Aiman Firdauss berkata...

Welcome...!

Aiman Firdauss berkata...

Thank you on your praise...

Aiman Firdauss berkata...

Thanks guys !

Aiman Firdauss berkata...

Thanks you !

Aiman Firdauss berkata...

Perhaps guide in this blog can help you !

Aiman Firdauss berkata...

Thanks !

Aiman Firdauss berkata...

Thank you !

Tanpa Nama berkata...

Good day! I know this is kinda off topic but I'd figured I'd ask.

Would you be interested in exchanging links or
maybe guest authoring a blog post or vice-versa?

My site goes over a lot of the same subjects as
yours and I think we could greatly benefit from each other.
If you might be interested feel free to shoot me an email.

I look forward to hearing from you! Excellent blog by the way!



my blog post: key holders Durban

Ismail Ahmad berkata...

apakah ini..hehe..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
==>> TERIMA KASIH DI UCAPKAN KERANA MEMBACA BLOG INI,,,Klik LIKE... ! UNTUK SUPPORT PAGE INI,,,