Cara Mudah Meningkatkan Pengunjung Blog

Cuti hujung minggu macam ni,tiada apa nak buat,update entry blog dulu sebelum pergi bazar ramadhan.untuk entry kali ini,ingin berkongsi Cara Mudah Meningkatkan Pengunjung Blog.Mungkin ramai sudah membaca entry macam ni pada search engine.Tapi tak salahkan untuk berkongsi maklumat.Anda boleh lihat di bawah ini cara Meningkatkan Pengunjung Blog.
             
                                   
Blog Terindeks Search Engine
Apabila entry cepat terindeks oleh search engine,ini akan meningkatkan pengunjung ke blog anda.Ini kerana pengunjung blog akan mencari maklumat dalam masa yang singkat,apabila tajuk entry anda boleh tersenarai dalam rangking ke 10 dalam search engine,cerah mendapat traffic tinggi.

Sertai Social Bookmarking
Letakkan kandungan anda ke laman social bookmarking seperti Digg, StumbleUpon atau Reddit. Laman-laman social bookmarking ini sangat membantu dalam meningkatkan trafik ke blog anda... 


Rajin Blogwalking
Rajin blogwalking di blog yang lain.Contohya dengan meninggalkan komen dan  jika blog yang anda lawati itu ada shoutbox,tinggalkan jejak anda di sana.

Niche Yang Membantu
Lazimnya pembaca blog ingin mencari maklumat bila berkunjung ke blog.Berkongsi maklumat yang dapat membantu pembaca blog. contohnya tutorial blog,cara buat duit dengan blog,tentang kesihatan dan sebagainya, ia benar-benar dapat memberi faedah kepada blog anda dan meningkatkan  pengunjung blog  anda. 

Ping Blog
Dengan cara ping blog akan meningkatkan lagi pengunjung blog anda, blogger dapat memberitahu kepada Search Engine bahawa mereka telah meng-update artikel baru di blog mereka. Jadi, apabila pelawat hendak mencari sesuatu perkara, artikel dari blogger itu akan naik dulu ke Search Engine. Itu tugas ping.


Berikut ini adalah senarai laman web yang menawarkan perkhidmatan ping untuk anda gunakan. Ping blog anda apabila anda mengemas kini atau menambah kandungan baru.

Antaranya :-

www.pingler.com
pingomatic.com
pingmyblog.com
autopinger.com
feedshark.brainbliss.com


Laman Social
Anda boleh sertai laman social antaranya facebook ,twitter dan sebagainya,Letakkan entry anda di sana,ini akan meningkatkan lagi pengunjung ke blog anda.

Bersabar
Dengan bersabar dan tidak berputus asa. Ia mungkin mengambil masa, tetapi blog anda boleh berjaya jika anda bersedia untuk berusaha untuk itu. 

CARA PANTAS JANA WANG DI BLOG,PANDUAN DI BAWAH INI.......


Puaskan Isteri Di Ranjang...!!!
Mencari Kerja Di Rumah...!!!

24 ulasan :

mAsHiMaRo berkata...

Tahniah! good tips dari anda! Semua ni akan dapat dengan pengalaman:)

Nuraihan Kassim berkata...

good information :)

Lynn Damya berkata...

siap sediakan link utk ping blog lg..terima kasih :) hehe

Ammy Vega Darya berkata...

thanks for the info!

it's so interesting tips!

have a nice day! ;)

Aiman Firdauss berkata...

TQ,,,berkongsi seadanya...

Aiman Firdauss berkata...

Thanks...

Aiman Firdauss berkata...

Sama-sama...

Aiman Firdauss berkata...

Tq...Ammy.

Mohd Shah berkata...

Great Site I Love This Site,Beautiful Template's Great Tutorial's Great Design's And All Feature's :-)
Free Blog

Aiman Firdauss berkata...

thank you on your praise

Hairul Hassan berkata...

terima kasih...tips yang sangat membantu....

Aiman Firdauss berkata...

Sama2...tips untuk sharing.

IsabellaIdura berkata...

Susah tol nak berblog ni kan? Nak create cecantik susah.semua susah. Nasib sebb minat sgt je. Salam kenal,

tenku butang berkata...

byk info kat sini.. mekaseh.. =)

done follow sini.. hope dpt follow teman lik.. hee.. http://tengkubutang.blogspot.com/

Tanpa Nama berkata...

I know this if off topic but I'm looking into starting my own blog and was wondering what all is needed to get set up? I'm assuming having a blog like yours would cost a pretty penny?
I'm not very web savvy so I'm not 100% positive. Any tips or advice would be greatly appreciated. Cheers

Feel free to surf to my website :: private college loans for students
Also see my web site - consolidation Of Private loans

Tanpa Nama berkata...

Wow, wonderful weblog structure! How lengthy have you ever been running
a blog for? you make blogging glance easy. The total look of your web site is great,
let alone the content material!

my site ... Email Console
My website > Basistarif gesetzliche Krankenversicherung

raja listrik berkata...

maksih yah gan atas informasinya salam kenal yah gan dan kunjungi juga yahh blog kami di http://www.rajalistrik.com

Aiman Firdauss berkata...

Sama-sama kerana sudi singgah di blog ini,sudah pasti akan berkunjung ke blog anda.

Aiman Firdauss berkata...

Thank you because drop by to this blog...

Aiman Firdauss berkata...

Thank you..

Aiman Firdauss berkata...

Salam kenal juga...

Tanpa Nama berkata...

Ahaa, its good conversation on the topic of
this post at this place at this web site, I have
read all that, so now me also commenting at this place.



my blog internet outlet store

Mohd Miza Shahril berkata...

thanx sb memberi tunjuk ajar..
kpd yg berminat mendapatkan
takaful individu@keluarga..
boleh hubungi saya.http://mirzashahril.blogspot.com

Tanpa Nama berkata...

Hello, what entice you into an write-up. This article
is occupation, in particular because I was looking for ideas on this subject final
Thursday.

my weblog; affiliate marketing networks :: ::

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
==>> TERIMA KASIH DI UCAPKAN KERANA MEMBACA BLOG INI,,,Klik LIKE... ! UNTUK SUPPORT PAGE INI,,,